24 Temmuz 2008 Perşembe

TATİLDE NELER YAPIYORUZ ?

Dedemizle akşamları hamak keyfi süper...



Canımız sıkıldığında bahçedeki salıncak can kurtarıcı olarak devrede...


Bütün gün bahçedeki horozdan kaçıyoruz ,tavuklara yaklaşınca saldırıyor, duruşundan da belli olduğu gibi çok efedir kendileri...



Kolum alçıya alınmadan önceki deniz keyfimiz...




Geçen yaz sünnet oldum ama canımız isteyince aynı kıyafetleri giyip dolaşıyoruz, sağ olsun annem de izin veriyor tabii süreli...
N'apalım doyamadık bu giysilere...




Alçıdan sonra ancak bu şekilde girebiliyorum ama Aslı'nın keyfi yerinde...


Tabii daha çok bu şekilde denize girenleri seyretmek düşüyor bana ama buna da şükür inşallah önümüzdeki salı açılacak alçım, bakalım doktor ne diyecek çünkü pek dikkat edemedim.Islandı, alçım inceldi,salladım kolumu ama ne sonuç olur bilemem. Tek bildiğim çok can sıkıcı bir şey, çoğu hareketimi engelledi..offf.
Yaz tatilimiz aslında daha hareketli ama ancak bu kadarını görüntüleyebildik. Günümüz kısaca şöyle geçiyor:Sabah 9 gibi kalkıyoruz kahvaltı, bahçe-balkon yıkanıyor daha sonra ders yapıyoruz(resim- yazı çalışması , kuran harfleri ya da tatil kitabından hikaye okuma ve ya bulmacalrını çözme) bazen hepsi ama çoğu zaman bir tanesini yapıyoruz.Sonra ben ev işlerine dalınca yemek, temizlik çamaşır gibi çocuklar da bahçede oynuyor(bisiklet, kum, salıncak v.b.)13:00'de öğlen yemeğinden sonra denize iniyoruz 15:30-16:00 arası eve geliyoruz.İkindi kahvaltısından sonra yakın civar gezisi ya babannemize gidiyoruz ya da en yakın market ve ya parka yürüyüş yapıyoruz ama genelde bahçede oynuyor çocuklar, iyi ki yaşları yakın ve 2 taneler Allah'a şükür bu konuda hep memnun oldum ve herkese de tavsiye ederim.20:00 gibi akşam yemeği yiyip ,21:30 da akşam sütü içip ve duamızı edip en geç 22:00'de uyumuş oluyoruz(tabii bu saatler çocuklara ait )Onlar uyuduktan sonra ben de internete girebilirsem ya da kitap okuyorum uyuyana kadar bu aralar modası geçse de Şu Çılgın Türkleri okuyorum acayip sürekleyici ve tarih sevenler için çok güzel bir kitap ama bütün orta-lise öğrencilerinin okuması gerek.İşte böyle dostlar evimizin bahçeli ve denize yakın olması sebebiyle sayılı insanlardan olduğumuzu unutmayıp Allah'a çok şükrediyoruz.
Allahım bizi hep şükredenlerden eyle...




21 Temmuz 2008 Pazartesi

YIL SONU GÖSTERİMİZ




Gecikmeler için bütün ziyaretçilerimizden özür dileriz. Çünkü gösteriden sonra aynı akşam yaz tatilimizi geçireceğimiz yazlık evimize taşındık ve modemimiz kışlık evimizde kaldı.Bu sebepten eskisi kadar sık internete giremiyoruz ve sizlerle görüşemiyoruz. Ama söz verdiğimiz gibi yıl sonu gösterimizden bazı videoları sizlerle paylaşmak istedik ama yüklemede çok beklediği için annem vazgeçti sinirlenerek çünkü 3 gün yüklemeyle uğraştı durdu malum modem yok. Bizi Profilo alış-veriş merkezine kadar gelip seyreden annemin arkadaşları Nurhan öğretmen ve kızlarına, Berrak öğretmen ve kızlarına, Yasemin öğretmen ve oğlu Burak'a ,Fatma ve Hivza öğretmenlere, dayımıza, babamıza, anneannemize ve annemin halası Aysel halamıza çok teşekkür ediyoruz. Bu heyecanlı ve ilk gösteri günümüzde bizi yalnız bırakmadılar.Çok heyecanlıydık, bazı yapacaklarımızı unuttuk, bazılarını hiç yapmak istemedik.Mesela Aslı şiirini hiç okumadı, ben Kafkas halk oyununda bayrağımı açmayı unuttum.Ama yine de bütün heyecanımızla gösteriyi tamamladık.Bu güzel gösteriyi hazırlayan Sema Sultan Çocukevi'ndeki öğretmenlerimiz Gül ve Kevser öğretmenlere de ayrıca teşekkür ediyoruz.



Annem fırsat buldukça yazlık ev , bahçe ve deniz maceralarımızı anlatacak inşallah.



İnsanın çocuğunu sahnede görmesi çok değişik bir duyguymuş , tarifi imkansız. Yaptıklarını görünce gururlanıyor, isterlerse neler başarabileceklerini daha iyi anlıyorsunuz. Ufak tafek hataları olsa da sahnedeki çocuğunuza başka bir gözle bakıyorsunuz. Hem gururlanıyorsunuz o benim çocuğum o benden bir parça diye hem de nasıl da büyümüş olduğunu fark ediyorsunuz. Allahım daha ne kadar da küçük aslında diye düşünmekten vazgeçmem gerektiğini daha iyi anladım artık.Zaten birey gibi davranıyordum asla küçümsemezdim ama daha bir büyüdüler artık gözümde.


Allahım herkese tatil imkanı ve çocuklarının her türlü mutluluğunu yaşamalarını bahşet.

12 Temmuz 2008 Cumartesi

KİLYOS-SARIYER

Kilyos`taki arkadasimiz Ece ve biz bahcede cips yerken


1 Haftalığına hava değişimi olsun diye Kilyos'taki babaanneme ve daha sonra da Sarıyer'deki Aysel halama geçtim.Zaten şu anda kuzenlerimin bilgisayarından bağlanıyorum.Elimdeki resimlerle idare edeceğiz artık. Ama Allaha'a şükür Alperen'in balkondan düşmesi ya da atlaması sonucu bileğinin kırılması hariç herşey yolunda.Bu konuda fazla birşey yazmak istemiyorum ama inanın elinizde olmadan gözünüzün önünde kayıp gidebiliyor olaylar ve siz sadece seyrediyorsunuz. Bizimki tam öyle olmasa da iradem dışında bir atlayış oldu ve Allahtan araba bendeydi de bir süre buz koyduktan sonra herşeyin normal görünmesine rağman hastaneye gittik ve çekilen film sonucu bileğini kırıldığını öğrendik, haydaa...Ben ne tepki vereceğimi şaşırdım zaten saat 16:00 acildeyiz Kilyos'tan Sarıyer'deki hasteneye gelmişiz ortopedi doktoru çıkmış sağlık karnemiz yanımızda değil tam bir karmaşa...Bize tavsiyeleri doğru Baltalimanı kemik hastanesi ne yapalım düştük yollara gittik Baltalimanı'na, doktor hemen alçıya aldı, 3 hafta alçıda kalacakmış..!


Buna da şükür tabii.Hiç üzülmedim hatta sevindim ucuz kurtardık bu sonuçla hem de anladı beyfendi böyle durumlarda acı da olsa başına gelebilecekleri.



Kilyos'ta 4 gün kaldık tabii bu olay yüzünden 2 gün denize girebildik ama denizde çok eğlendiler özellikle Aslı hem kumda oynamanın hem de kolluksuz denize girmenin keyfine vardi.





Sarıyer'de Aysel halamın yazlık evine misafir olduk , o eşşiz Boğaz manzarasıyla yemeklerimizi yedik, sohbet ettik. Sariyer'de çocuklar hiç sıkılmadı çünkü Allah razı olsun onlarla ilgilenen abla ve abileri vardı. Tabii ben de hic sikilmadim boylece...




Halamların hemen evinin önündeki parkta sallanirken...


Sariyer`e gezmeye indiğimizde dinlenmek icin girdigimiz park, nasılda kardeşini sallıyor abisi tek kolla bile...




bu da bizim Boğaz keyfimiz

Allahım hepimizi görünür görünmez kaza belalardan koru.

5 Temmuz 2008 Cumartesi

YAZLIK EVE TAŞINDIK...

Annem gösteri videolarını ve yazısını yayımlamak için nete girmişti ama modemsiz dial-up telefon üzerinden internet bağlantısı çok yavaş olduğundan vazgeçti biraz da sinirlenerek.

Yaz tatilimiz geçirdiğimiz bahçe dedemin ama bizim için bulunmaz nimet. Bahçe katı bize ait , deniz, ağaçlar ve temiz hava yani İstanbul'da ferahlık daha iyisi olamaz elhamdürillah

Modem bulana kadar resimsiz yazı yazmaya fırsat buldukça devam edeceğim inşallah.