22 Mayıs 2009 Cuma

KARMA



Geçen pazar annemin öğretmen arkadaşı Berrak öğretmen
ve kızları yazlık evimize geldi.
Tabii Ecem ve İrem arkadaşlarımızla çok iyi anlaştık, oynadık hatta denize bile girdik.


Havanın sıcak olması bize yaradı, bahçede bol bol oynadık ve eğlendik.


Okulumuzda yazlık kıyafet uygulaması başladı. Aslında beyaz geçen sene vardı bu sene artık yok. Yeni kıyafet kızlar pembe, erkeklere mavi bluz.


Çıktık sınıfça kapıya , acaba ne için...?


Okulumuza itfaiye geldi ve yangın tatbikatı yaptı.
İlgi ve heyecanla seyrettik.


Cuma günü Miniatürk'e gittik.
Her eserin minik maketi vardı. Çok ilgimizi çekti.

Her eserin resmini çekmek istedim aslında....
Yine aynı cuma Aslıların sene sonu gösterisi vardı.

Çok bereketli bir cuma yaşadık yine: Sabah geziye gittik, döndük okuldaki gösteriye katıldık, okuldan çıkıp Gözdelere çaya yani oynamaya gittik.

Aslı'nı yılsonu gösterisi çok güzeldi; öğretmeni her dansta görev vermişti Aslı'ya , malum çok hevesli ve becerikli bu konuda.Ayrıca şiir okudu ve şarkılar söylediler. Öğretmeni 5 dans hazırlamıştı hepsinde de vardı. Makinamın hafızasını doldurdu bu sebepten maharetli kızım benim. En sonunda da kep giyip mezun oldular artık 1. sınıfa hazırlar. Hayat çok çabuk geçiyor, gerçekten yaşalandım.

9 Mayıs 2009 Cumartesi

TONGUÇ'A ZİYARET

Öğretmen arkadaşım Ayça geçtiğimiz aylarda hayırlısıyla yeni evine taşındı.
Yakışıklı oğlu Tonguç'u ve evini görmek için,
gelebilen bütün öğretmen arkadaşlarla beraber ziyaretlerine gittik.
Bayağı kalabalıktık ama çocuklar çok eğlendi.11 çocuk ve 11bayandık.
Evde çay içip sohbet ettikten sonra, çocuklarla beraber dışarı çıktık. Çünkü site içi çok huzurluydu. Hava güzel, park oynamaya müsaitti ama en güzeli çardak altında çay keyfinin ve sohbetin devamıydı.

Çocuklar da çok güzel kaynaştılar. Biz arkadaşlar okulda samimiyiz, sık sık görüşüyoruz ama çocuklarımız için aynı şey söylenemez.
Buna rağmen kaynaşmaları 5-10 dakika içinde tamamlanmıştı. Çocuk olmak ne güzel, her işimizi onlara göre ayarladık. Önce onları yedirdik, eğlendirdik, gezdirdik.


Gezi dönüşü hava hala çok güzeldi, eve girmek hiç istemedik ve Askeri Müze yanındaki parka gittik. Kısmet bu ya Asiye abla ve kızları Sena ve Gözde ile karşılaştık. Çocuklar çok sevinip güzelce oynadılar. Artık iyice yorulmuşlardı, açık hava da biraz çarptı galiba eve gelince yedirip yıkayıp hemen yatırdım.
Verdiğin ve vereceğin bütün nimetler için sonsuz şükürler olsun Allahım.




4 Mayıs 2009 Pazartesi

3 GÜN TATİL ÖZETİ



1 Mayıs bayram falan değil resmen polise,sivil halka ve esnafa zulüm, işkence.


Birçok işsiz güçsüz kendini ispat etmek isteyen gençlerin kullanılması. Şu resme bakın pislik, karmaşa ve eziyet. Sloganlar, kavgalar, taşlar, biber gazları...


Ama biz herşeye rağmen 12:30da çıkıp anneme gittik, olaylar hafiflemişti.


Üst komşum Mari teyze ve akrabamız Asiye abla ile kızları da geldiler. Oturduk,sohbet ettik, çay içtik. Cumartesi nişan olduğu için hala birkaç eksiğim vardı, onları tamamlamak için Aslı ile Osmanbey'e alışverişe çıktık. Sağnak yağmura yakalanıp ıslandık ama değdi. Gönlüme göre herşeyi buldum Allah'a şükür.Artık nişana hazırdım.

Cumartesi çaya alt sokakta oturan yengemize ve arkadaşım olan kızı Funda'ya davetliydik.Tabii ayrıca annem, Aysel halam, Nurhayat yenge ve kızları İnci ile Esra, İkbal halamın kızı Merve'de oradaydı. Hatta bizim çocuklar ablalarını çok sevdikleri için hep onlarla sohbet ettiler, resim çektirdiler. Sonra Funda ablalarının onlar için hazırladığı çizgi filmleri seyredip, ikramlardan yediler, beni hiç üzmediler, maşallah.


Eveeet....Aylardır çoluk çocuk olmasını beklediğimiz nişan sonunda oldu.
Herkes ve biz de tabii çok özenle hazırlanmış bir şekilde geldik. Bahçelievler Piramit Garden'da düzenlenen nişanımız çok hareketli ve eğlenceli geçti.Pist hiç boş kalmadı. Bizim çocuklar bile hep halay çektiler, çok eğlendiler. Sadece yedi çocuk vardı ve hepberaber oynadılar güzelce. Pek heyacanlı görümcem ve eniştem, birbirinden şık kız yeğenlerim(Pınar ve Tuğba) ama esas oğlumuz Ercan ve müstakbel gelinimiz Hülya'ya birkez daha hayırlı olsun diyorum. Onlar için haftalarca, bizim için günlerce süren nişan hazırlığı işte bu birkaç saat içindi ve geçti gitti. Darısı düğüne inşallah.


Pazar günü hava güzeldi ve değişmeyen adresimiz olan yazlık evimize gittik. Bahçemiz yine cennetten bir köşeydi sanki. Her mevsim ayrı güzel şu bahçemiz. Bütün ağaçlarımız neredeyse ç,çek açmış.İlk resim kapının girişindeki leylak ağacından harika kokuyor. Çocukların tırmandığı ise vişne ağacımız. O vişnelerden annem harika reçeller yapıyor zamanı gelince.

Aslı hanım oyuncağıyla beyaz çiçekler açmış ayva ağacıyla poz vermek istedi. Ama sonra ben ikisinide daha beyaz bir süsü çiçeğinin yanında yakaladım ve hemen değerlendirdim. Günümüz güzel geçti, en güzel yanı ise mangal benim için , tabii çocuklar da çok seviyor. Sonra bir telaşla eve dönüp çocukları yıkayıp hemen yatırdım. Bu haftada yine yoğun olacak bir program hazırlıyorumda...





3 Mayıs 2009 Pazar

BEO-ZITLIKLAR

Haftanın aktivitesi gelmeden, Armutlu'ya giderken İDO ile yolda tabii ki canımız sıkılıyor 80 dakika. Ne yapalım biraz problem sordum ama sonra aklıma zıt anlamlı kelimeleri öğretmek geldi. İlk örneği verdikten sonra çok kolaylıkla kavrayıp, cevaplamaktan büyük zevk aldılar. Hatta araba yolculuklarında canları sıkılsa hemen bu oyuna başlıyoruz. 'Zıt Anlam oynayalım anne.' güzel-çirkin, uzun-kısa , büyük-küçük...v.b. kelimeler uzayıp gidiyor. Maşallah çok memnunum hem oyunu sevmelerinden hem de bu konuda başarılı olmalarından.