18 Şubat 2010 Perşembe

DAYIMIZIN DOĞUMGÜNÜ

Dayımızın doğumgünü 15 şubat pts ama annem 14 şubat pazar günü kutlamaya karar verdi doğal olarak. Halacığımın ricasıyla sabah kahvaltısında kutlama kararı olunca biz 1 gece önceden İstanbul'a inmek zorunda kaldık. Gerçi benim de işime geldi. Berrak arkadaşımla buluşup hasret gidermeye çalıştık 1,30 saat beraber olabildik. Sonra Aslı ile gezmeye çıktık eve döndüğümüzde babam gelmişti bizi Ümraniye'de oturan anneannemlere götürmek için. Gittik ve çok mutlu oldular, tabii bizde.
Resimdeki gece bizim çocukların yatak hali....:)
Sabah erkenden kalkıp bir güzl hazırlandık annemle, nefis bir sofra hazırladık.Halamlar,babannemler ve tabii kuzenler hep birarada güzel vakit geçirdik.
Tabii ki günün pastası bana ait ..

Halamların çocukları canım kuzenler(sol baştan Burak,Merve ve İbrahim)
Sadece aramızda bulunamayan kuzen Özlem, seni de özledik hani(Eskişehir'e selam)
Allah'tan herkese ailesiyle uzun,sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum



14 Şubat 2010 Pazar

TATİLİN 2.HAFTASI (GEÇTE OLSA)

Evimizde Aslı'nın mutlu uyandığı sabahlardan biri...
(geç kalkmayı(10:00) sevdiği için tatillerde çok huzurlu uyanıyor)
Boş zamanlarımızda boyama, televizyon,kitap okuma,ödev yapma,gezintiye çıkma, oyuncaklarla oynama,birbirimizle oynama , kes-üret gibi faaliyetlerde bulunduk.
(Resimde 'Aslı'nın kelebek kanatları var, bana da yapalım anne'nin sonucunu görüyoruz.)

Tatilin 2.haftasının salısı halalarımız, çocukları ve yengemiz geldiler.
Çok mutlu olduk.


Topluca bir hatıra fotografı çektirmeyi unutmadık.
Doya doya Furkan abimizle vakit geçirdik.



Çarşamba günü yine Osmanbey'e indik, arkadaşım ve akrabam Funda'ya davetliydik anneme ve Aysel halamlarla beraber.
Orada resim çekmeyi unuttuk ama yolda çekmeyi ihmal etmemişiz. Çünkü orada oturduk 14:00'den 16:30'a kadar 2,5 saat ama yolculuğumuz sürdü 4 saat(gidşi-geliş) Yine de değdi tabii, iyi ağırlandık, sıcak sohbet ve güleryüz...
Cumartesi Sevim halamıza davetliydik, Alperen'in çekirdekle çay keyfi..
Çok mutlular halalarının evlerinde...
Tabii bunda Tuğba ve Pınar ablalarının yakın ilgisi de etkili.
İşte size Aslı ve Pınar aşkının isbatı ;)
Bir tatil böyle hızlı ve hareketli geçti, bitti. Hatta okul bile hızlı başladı, hayırlısı.
Gözümüz şimdi yaz tatilinde...
Allahım bizi iyiye, güzele, hayırlısına ilet...

1 Şubat 2010 Pazartesi

EVDEN UZAKTA 5 GÜN

Tatil münasebetiyle yoğun günler bizi bekliyor diyerek planımı daha önceden yapmıştım ama meterolojinin de etkisiyle 1 gün önceye çekip çarşamba yerine salı indim İstanbul'a. Hergüne bir aktivite koyup annemde kalacaktım git-gel zor olmasın diye. Kar yağışı sebebiyle bana pek gelen olmazdı, ben de gelenleri 2. hafta kabul ederim diye düşünmüştüm.
Salı günü kayınvaldemler ilk durağımız oldu. Furkan abilerini çok seven bizimkiler daha içeri girmeden dışarıda kartopu oynamaya davet ettiler Furkan'ı.
Sağolsun o da hiç kırmaz bizimkileri çıkıp oynadık biraz ,sonra eve girdik.
Doyana kadar oynadılar , çok özlemişler ne zamandır görüşemiyorlardı.
Tabii dede,babanne ve halalarıyla da hasret giderdiler.
Çarşamba , arkadaşım Berrak'la sözleştiğimiz gibi Cevahir'de ilk seans Kurbağa ve Prenses filmine götürdük çocukları, oradan da arkadaşımın evine gittik. Çocuklar beğendiler filmi, ama genelde salon boş diye mi ne dolaştılar koltuk koltuk ve bir de arkadaş buldular kendilerinden daha konuşkan. Canım arkadaşım yine bizi çok güzel ağırladı kızları Ecem ve İrem'le birlikte.
Fotograf makinamın şarjı sinemadan sonra bitti ve ben çok az resim çekebildim, çok da üzüldüm bu sebepten.
Perşembe , Nurhayat yengeye davetliydik annemle birlikte.Öncesinde halama gidip onunla da hasret giderdik sonra Nurhayat yengeye geçtik. Tabii Aysel halam ve Funda'yla annesi de vardı.Güzel bir gün geçirdik hepberaber, herşey için tekrar teşekkürler.


Cuma, annem başka bir yere davetliydi, ben de o gitmeden çocukları ona bırakıp iraz gezeyim dedim ve gittim rahatça gezmeyi sevdiğim NT kitapevine, özlemişim doya doya gezmey çalıştım ama yetmedi tabii çünkü zamanım kısıtlıydı. Resimdeki kitapları aldım, tabii gönül daha çok kitap almak istedi ama malum sebepler...
Aldığım bütün kitaplara sevindiler ama resime koymayı unuttuğum bulmaca kitabına(Zambak yay.) çok sevindi Aslı. 6-7 yaş grubuna uygun dikkat ölçme ile ilgili bulmacalar etkinlikler var.Timaş, Muştu ve Ender yayınlarının hikaye kitaplarını çok beğeniyoruz, karışık aldım. Nesil çocuğun çıkardığı 365 Dini Kelime kitabı da favorimiz. Alırken çok zorlanmıştım çünkü serini 2 farklı kitabı daha vardı ve çok düşündüm hangisini alsam diye.
Cuma biraz daha alışveriş yapıp eve gittim ve sonra yağan yağmura rağmen çocukları alıp tekrar dışarı çıktım.
Akşamüstü Aysel halam geldi beraber İkbal halama gittik.Ben zaten gidecektim o da bana eşlik etti çünkü cumartesi halamın torunu Damla'nın doğumgünü ve bu sebepten halam Eskişehir'e gidecekti
.
Annemin salonunda bizim afacanlar.



Cumartesi Sevim ablanın(görümcem) yeni evlenen oğlunun ev duası vardı , çocuklarla oraya gittik.Allah hayırlı etsin çok güzel geçti. Bu da dönüş yolundaki otobüste bizim çocuklar...
Pazar sabahı da Allah ondan razı olsun babam bizi eve getirdi, tabii annemler de geldi sonra babannemleri alıp biz de yemek yedik. Tabii 'bu kadar zaman evde yoktun ne yediniz?' diyebilirsiniz, Allah razı olsun o pişir gönder balık evlerini akıl edenlerden.
Velhasıl kelam bir haftamız böyle geçti.
Son olarak da Allah annemi başımızdan eksik etmesin ona güç,kuvvet ,sağlık versin, herşey için teşekkürler...