31 Mayıs 2010 Pazartesi

ASLI'NIN OKUMA BAYRAMI

Sabah kalktık hepimizde bir heyecan bir heyecan .
Hazırlandık bir güzel doğru okula...
Annem,eşim,ben, Alperen ve assolist Aslı hanım
Aslı kızımızın okuma bayramı başlamadan önce arkadaşlarıyla heyecanlı bekleyişi...
Z harfi oldu kızım şiir okudu...
Sınıf korosunda birbirinden güzel şarkılar söyledi...

Öğrenci rolüyle kısa bir piyeste rol aldı...


Tango ve Kolbastı danslarıyla müzikle nasıl dans edileceğini gösterdi bize...



Kapanış dansıyla coşku doruk noktasındaydı...
Ve finalde öğretmenimizle kucaklaştık, emekleri için teşekkür ettik.
Mutluluğumu abim Alperen'le paylaştım.




Bütün mutluluğumuzun üstüne bugün sabah limon sıkan İsrail inşallah hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Allah mazlumlarla beraberdir.Çok üzgünüm ki bu konuda söyleyecek söz bulamıyorum içim kan ağlıyor.
Kimse bunlara haddini bildiremiyor :((





26 Mayıs 2010 Çarşamba

HAFTAİÇİNDEN ESİNTİLER

Aslı'nın bu haftaki saç modeli pazar günü ördük 4 gün boyunca kullandı.
Biz de beğendik herkes de...
Alperen'in soyağacı ödevi vardı ve sadece birinci dereceden ailemizi yazdığımız halde biz sayfayı doldurduk hala da yazmadıklarımız vardı.

Bugün açtık Aslı'nın saçlarını ve sonuç mükemmel...
Alperen de okul gezisinden geldi, ikisi de mutlu mesut :))

24 Mayıs 2010 Pazartesi

NİKAH-DOĞUMGÜNÜ

Bu pazar da eşimin dayısının oğlu İbrahim'in nikahındaydık.
Perşembe günü kına gecesinde hanımlar olarak bol bol kurtlarımızı dökerek eğlendik ve evliliklerini kutladık. Nikahta da bu mutluluğu cümle aleme ilan ettik. Aslı hanım nikahları, düğünleri ve gelinleri çok seviyor nedense ;)) bir hevesle hazırlanıyor ve koşa koşa gidiyor gelinin de yanından hiç ayrılmak istemiyor. Hele de bu aralar maşallah çok nikah var Aslı'ya gün doğdu.
Nikahtan sonra da küçük görümcemin kızı Ayça'nın doğumgünüydü. Küçük hanım 15 yaşına girdi, yeni yaşı hayırlı olsun demeye gittik.
Aslında daha kalabalıktık:babanneleri,dedeleri,babaları da vardı ama resimde görünmüyorlardı.
Furkan abilerini aslında çok seviyorlar ama o da geç gelince bizimkiler Furkan abilerine doyamadan ayrılmak zorunda kaldık.

Haftaya yine hareketli bir haftasonu bizi bekliyor....bakalım ne??
(haftaiçi koşuşturmalarını hiç anlatamıyorum)

17 Mayıs 2010 Pazartesi

NİKAHIMIZ VAAAR

Geçtiğimiz perşembe okul çıkışı bir koşu önce bir baş sağlığına Nurhayat Yengeme gittim, annesi vefat etti.(Allah rahmet eylesin) Sonra da aslında onun davetli olduğu kına gecesine gittim.Müzik başladı ben başladım taa ki babam gelip bizi alana kadar kurtlarımı döktüm. İşte kaderin cilvesi ölü evinden düğün evine....
Çok sevdiğim hem arkadaşım hem de akrabam Funda'nın kardeşi Önder evleniyor, babamın dayısının oğlu yakın akrabamız yani.

Cumartesi nikah kıyıldı, bu resimler nikah salonundan.
Bizim çocuklar çok seviyor öyle düğün, nikah falan pek meraklılar.
Süslenip gittik :)


Nikah sonrası Levent Şirvan'a düğün yemeğine davetliydik. Tek kelimeyle süper yemekler, çok lezzetli ve süper servis:çok hızlı ve güleryüzlü Nezih bir ortamda çiçeği burnunda yeni evli çiftin mutluluklarına ortak olduk.
Allah bir yastıkta kocatsın inşallah.
En alttaki resimde bizim ailenin tamamı:dedem,babannem,halalarım ve çocukları,eniştem,annem,babam,kardeşim,eşim,ben ve çocuklarım
Bu da benim geniş ailem :))
Mevsim açıldı:Bir nikah da haftaya var. ;)

10 Mayıs 2010 Pazartesi

CTS-PAZAR

Bu haftasonu cts eski okulumdan ama eskimeyen öğretmen arkadaşım Yasemin'in evine davetliydik.Arkadaşımız Fatma ve büyümüş oğlu Akif de davetliydi.
Bir de Geyve'ye tayini çıkan ama bu haftasonu İstanbul'a gelen Hivza arkadaşımız da benim süprizim olarak geldi buluşmaya.
Hasret giderdik, sohbet ettik, çocuklar da çok güzel oynadı maşallah.
3 Erkeğin içinde tek kalan kızım yine erkek oyuncaklarıyla oynarken...
Alperen , Burak ve Akif evin içinde dört dönerken bir an benim için durdular...

Pazar günü klasik yazlık evin bahçesinde arkadaşlarıyla yakartop oynayan fındıklar...
Pazar günü malum anneler günü ama benim anlatacak öyle özel bir kutlama anım yok. Zaten 8 senedir de olmadı. Bilmem başka yorum yapmaya gerek var mı? İlk defa bu sene eşimin yüzüne vurdum 'ben kaç senelik anneyim?'diye ,beklediğim öyle özellikle bir hediye değil kutlama sözü bile yeter ama ne yapalım -ne görmüşse evinde onu yapar evinde-
Çocuklar okullarında öğretmenleriyle yaptıkları el işi kutlama kartları ve süslenmiş çerçevelerle kutladılar günümü tabii ben de çoook mutlu oldum, öyle heyecanla verdikleri ve nasıl yaptıklarını anlattıkları için...


Oyun sonrası kutlama pozları...
Çocuk olmak ne güzel ve hep çocuk kalabilmek...



Havalar ısındı biz de artık yemeğimizi balkonda yiyip, ödevlerimizi balkonda yapabiliyoruz.
Balkon hayatını özellikle ben çok seviyorum, çocuklar da alıştılar keyf alıyorlar. Huzur veriyor bana, dinlendiryor beni balkon sefası.


6 Mayıs 2010 Perşembe

GEÇEN HAFTASONU-SINIF GEZİSİ

Cumartesi hava güzel olunca yine gittik Büyükçekmece sahiline, tam sezon açılmış yani trambolin bile gelmiş. Zaten dondurmayı 1 aydır yiyorduk ama trambolin de açılmışsa yaz gelmiş demektir.
Pazar günün değişmez klasiği yazlık eve gittik.
Genel anlamda pek tadı yok yarı şantiye olduğu için ama
bahçe ve hava çok güzeldi...Çocuklar da tadını çıkardı tabii.
Biz de her bahar fon olarak kullandığımız bu adını bilmediğim güzel çiçek önünde sırayla resim çekildi çocuklar, annem ,ben ve kardeşimle.


Bugün daha önce planladığım sınıf gezimi gerçekleştirdim.
İlk durağımız Miniatürk'tü. Aslı'yı da aldım yanıma Alperen daha önce gördüğü için gelmek istemedi zaten pek gezi heveslisi değildir genelde.
Öğrencim Dilara ile çok iyi anlaşıyor Aslı kızımız hiç ayrılmıyor yanından.


Daha sonra Panorama 1453 Fetih Müzesi'ne gittik. Tam anlamıyla yaşadık o atmosferi çok güzel hazırlamışlar. Düşünüp gerçekleştiren ve hazırlayanlardan Allah razı olsun. Top sesleri o kadar gerçekçiydi ki çocuklardan korkanlar bile oldu.


Serviste de yanından ayrılmadığı Dilara ile....


Bu hafta biraz kitap alalım dedik, gerçi evde daha okumadığımız kitaplar vardı ama bunlara dayanamadık. Geçen haftadan anneannemize sipariş etmiştik Aslı için Timaş'ın yeni okuyanlar için olan öykü setini ve bu aralar Allah'ı çok merak eden Alperen için de Allah'ı Merak Ediyorum1-2'yi (uğurböceği yayınları) İkisi de çok sevindiler kitaplarına maalesef bizim buralarda NT yok. O yüzden anneannemize sipariş veriyoruz ya da indikçe İstanbul2a biz bakıyoruz. Hocam Erhan Afyoncu'nun Fatih'le ilgili kitabı Truva'nın İntikamı kitabını da bugün Fetih Müzesi'nden kendim için aldım. Aslında kitap listemde almak istediğim Leyla, Küçük Arı ve Bozkırın Sırrı Türk Peygamber kitapları da var , bakalım alırız okuruz inşallah.
Allahım bol bol okuyup ,okuduklarımızla amel etmeyi nasip et.