22 Kasım 2009 Pazar

İKİ HAFTASONU BİR ARADA

Şu Facebook'taki çiftliğe başlayalı blogumu çok boşladım, hiç hoşuma gitmiyor. Hafta boyunca resimleri çekiyorum yazacaklarım az çok belli ama bilgisayara bile yüklemiyorum. Açar açmaz çiftliğe ekip biçmeye başlıyorum. Artık dur demeli ve bloguma dönmeliyim dedim ve başladım.
Geçen pazar hava soğuktu yazlığa gitmek istemedik ve annemle çocukları alıp Aymerkez'e gittik. Gezdik, çocuklar için güzel oyun alanı da vardı. Ama bizimkiler yalnız oynamıyorlar ki biz de rahat gezelim.İlla 'bekleyin yanımızda' neyse onların da gönlünü yaptık, sonra da kendimizin.
Alacağı topun hevesiyle babasıyla gezen Alperen o gün çok heyecanlıydı. Sonunda kırmızı bir futbol topu aldı.
Güzel çocuklarım daha ders çalışma havasına tam giremediler ödev yapmaktan.
Tabii ki fazla ödevden yakınmıyorum çünkü ödev verilmediği zaman çalışmayacaklarını biliyorum. Tek sıkıntım odalarına geçip çalışmamaları. İlla beni de yanları da istiyorlar, gelemeyince de resimde görüldüğü gibi mutfağa yanıma taşınıyorlar. Hallerine çok üzülüyorum. Sabah benimle okula geldiklerinde bütün ödevi akşamdan bitirmeleri gerekiyor ama 18:00 de geldiklerinden yemek-tv derken 19:00 dan önce derse başlayamıyorlar ve ben ikisinin arasında gidip gelmekten ikisinin de durumu yarım. Bu cuma aldıkları karneler çok güzel ama ben biliyorum çocuklarımı Aslı'nın okuma ve diktesi zayıf, Alperen'in de problemlerle başı biraz dertte iyi okumadığı için. Canım bu duruma çok sıkılıyor...

Okuldan gelince bu aralar en sevdikleri oyunda boğuşmaca-güreş karışımı bir oyun. Bayılıyorlar ve çok zevk alıyorlar. Aslı hanım tam bir erkek gibi saldırıyor abisine. Alperen de zevk alıyor bu durumdan.

Bu hafta bayağı yoğundu benim için salı günü Aslı'nın veli toplantısı vardı: Öğretmeni diktesinin ve okumasının zayıf olduğunu söyledi :((

Çarşamba günü yeni okulumdan 15 arkadaş geldi okul çıkışı çaya bana çok telaşlı ve güzel bir gündü. Eğlendik okulun sıcak ortamını evime taşıdım, ben de gelenler de memnun kaldık.

Cumartesi yemeğe misafirm vardı, çok sevdiğimiz eşim tarafından akrabamız olan bir aile. Bütün gün evden çıkmadık güzel bir iftar hazırladık, Allah kabul etsin. Çocuklar gelen arkadaşları Meliha ile iyice coştular.

Pazar yani bugün 2 haftadır ertelediğimiz büyük görümcemlere kahvaltı gezisini gerçekleştirdik. Ellerine sağlık çok güzel bir sofra hazırlamışlardı.Ama ben üzgündüm hazırladığım börekleri pişirip götüremediğim için. Dünden sarmıştım sabah pişirip sıcak sıcak yeriz diye ama kesik elektirikle uyanınca bütün planlarım suya düştü. Evlerinin hemen karşısına yeni açılan büyük bir alış-veriş merkezi ve Real marketi gezmeye götürdük çocukları.
Sonra da hepberaber ortak bir akrabamızın nikahına gittik ama kalabalıktan gelinle resmini çekemedim kızımın çok istediği halde. Ellerinde nikah şekeri ve nikahta çekilen fotograf olan meraklılar. Biz de halasının kızları Pınar ve Tuğba ablalarıyla olan nikah resmini ekledik. Kızlar herşey için teşekkürler...
Oradan babaannelerini ve halalarını da ziyaret edip evimize döndük elhamdülillah.



Allahım bu güzel günleri değerlendirme fırsatı ver.

2 yorum:

Ayça dedi ki...

mutlu bayramlar

gül dedi ki...

sağ ol size de