14 Aralık 2010 Salı

BAKICI SORUNU

Her çalışan annenin sorunudur maalesef
Geçen sene çocukları 3 gün yanımda okula götürüyordum 2 gün de annem bizde kalıp bakıyordu. Tabii bu durumda hepimiz yoruluyorduk.
Bu sene hadi bakıcı tutalım dedik herkesi seferber ettik.
Sağ olsunlar ilgilendiler. Sonunda1 arkadaş tavsiyesiyle işe başladı. Çocuklar alıştı, o da bize alıştı birkaç aksaklık dışında herşey yolundaydı taaaa kiii ben bir sabah mutfak kapısında asılı bir poşetin içinde erzak bulana kadar. Bazı malzemelerden biraz şüphelenmiştim azalıyor diye ama yoramadım tabii hemen nasıl başkasının günahına gireyim ki kullanıyorlar çabuk bitiyor sandım ama kapıda asılı poşette özel götürülmek üzere hazırlanmış torbayı görünce kafamın tası attı ama maalesef ki yüzüme çıkmadığı gibi hiç neden işten çıkarıldığını bile sormadan bir daha işe gelmedi. Düpedüz hırsızlık yani... ahhh ahhh...!
evde kimse yokken hem çocuğunu hem evini teslim etmek ne zor...!
Sonra yine bakıcı alsak mı almasak mı diye eşimle karar aşamasındaydık ki 2 aday daha çıktı hadi birini biraz daha gözümüz tuttu. Bu sefer 19 yaşında genç kız. Hadi çocuklara abla olur, iyi olur belki dedik...ki bu da pasif sessiz hiçbir sözünü dinletemeyen çekinik bir tip çıktı. Tabii ben dün itibariyle onun da işine son verdim. Çünkü çocukların sabah üstlerini değiştiremediği gibi yemek de yediremiyordu ...zaten yemek bile hazırlayamıyordu da...
Amaaaan işte yine kaldık biz bize sabah ben okula götürüyorum eşim 10:00 gibi alıp eve getiriyor çocukları en azından karınları doyuyor bizi daha çok görüyorlar ve emin ellerde büyüyorlar.
Evet belki sabah erken kalkıyorlar 4 defa eve gir çık yapıyorlar ama şimdi huzurluyum...
Aslında anlatmadığım daha çok bakıcı falsoları var ama neyse küçük de olsa laf etmeye değmez desek de üst üste gelince midesi bulanıyor insanın ...işte benim de öyle oldu soğudum bu bakıcı fikrinden.
Aslı ilk doğduğunda 3 yıl yatılı yabancı bakıcı çalıştırdım hiç böyle şeyler yaşamadım tabii bunda annemin nezaret etmesi de olabilir..;) CANIM ANNEM...İyi ki varsın.
Allah tüm çalışan annelere yardım etsin...

3 yorum:

Ayça dedi ki...

:( Geçmiş olsun. bende 2 gündür harala gürele bakıcı arıyorum, yarın gelecek bakalım biz nasıl tecrübeler yaşıcaz..
bu arada seni çok özledim :((( senin gibi bir insanı ve arkadaşı bulmak gerçekten çok zor

Adsız dedi ki...

Ya benim yurtdışından Au-Pair ablalarım oldu.Bazılarından hiç memnun kalmadık ama bir kaçı çok iyiydi . Ama Şiddetli tavsiyem ANANE konusu:)Ananeler en iyi bakıcı.Babanne de olur ama Anane herzaman 10 numerodur

bakiciilan dedi ki...

Tecrübeli ve referanslı bebek bakıcısı çocuk bakıcısı hasta ve yaşlı bakıcısı hemşire arayan aileler , bakıcı arayan aileleri,bakıcıslık işi arayan bakıcıları ve danışmanlık firmalarını bir araya getiren Türkiye'nin en büyük bakıcı ilan sitesine hepiniz davetlisiniz
http://www.bakiciilan.net/