30 Kasım 2008 Pazar

GÜZEL BAŞLADI KÖTÜ BİTTİ

Cuma akşamı çok sevdiğimiz halamızın çok sevdiğimiz kızları Tuğba ve Pınar bize geldiler ve kaldılar. Çocuklar o kadar heveslilerdi ki onlar gelecek diye okuldan gelince kıyafetlerini değişmediler, böyle de görsünler kendilerini diye

Akşamımız, gecemiz ve sabahımız çok neşeli ve hareketli geçti. Çocuklar öyle çok seviyor ki hem misafiri hem de kendileriyle ilgilenen böyle tatlı ablaları. Her işte onlara soruyorlar, onay alıyorlar.
Pınar ablamız işe gitmek zorundaydı. Benim de öğretmen arkadaşlarımla kahvaltı randevum vardı. Ayrıca akşama da yemeğe misafirim ama yabancı değil annemler ve babaannemler.
10:30 da çıktık evden Tuğba bizimle geldi, arkadaşlarla buluşup davetli olduğumuz eve gittik.



Otobüs durağında tanışan Aslı ve Burak, hemen kaynaştılar...


Güzel bir kahvaltı soframız vardı her ne kadar evde kahvaltı ettiysek de o güzel sofrada yeniden atıştırdık. Ama en güzeli de ud eşliğinde dinlediğimiz ve söylediğimiz şarkılardı. Güzel çocuklarım beni hiç üzmedi orada, onlara ayrılan odada verdiğim kağıtlara resim ve yazı yazarak oyalandılar, bazen gelip bizimle şarkı dinlediler ,Burak'la oynadılar. Uslu durmalarının ödülü olarak çıkışta onları Cevahir'e götürdüm, tabii onlara böyle birşey demedim her usluluğa böyle ödül bulamayabilirim.



Cevahir'deki Atlantis oyun alanında Tuğba ablamızla 2 değişik oyuncağa bindik ,her ne kadar en son bindikleri trenden pek memnun kalmasalar da havaları iyiydi.Aslı hanım zaten zor memnun olan bir kız, onun esas istediği hızlı trene kendisini almayınca çok sinirlendi ve üzüldü,uzun bir süre de onun mızmızlığı devam etti.

Cevahir'den çıktığımızda yağmur hızlanmıştı.Tuğba'dan ayrıldık ve otobüse bindik.Aklımıza hamburger yemediğimiz geldi ve evimize yakın hem de oyun alanı olan hamburgerciye gidip 1 saate yakında orada kaldıktan sonra evimize döndük. Ama ne dönüş ben hemen mutfağa çünkü sabah çıkmadan sadece çorbayı yapmıştım.Hemen pırasayı ayıklayıp düdüklüye attım ve eti pişrmeye başladım.Salata yaptım, pilavı koymadan annem geldi.Ama herşey hazırdı babam ve dedem geldiğinde, keyfimiz yerinde Allah'a şükür sohbet ede ede akşam geçiyor derken bir ağlama 'Kulağım ağrıyor...' sahibi ise Aslı. Bütün gün ısrarlarıma rağmen 'kafam terliyor' bahanesiyle şapka takmamıştı ve zaten pazartesiden beri devam eden bir öksürüğü ve burun akıntısı vardı.

Kulağı ağrıdığı için sürekli ağlayan kardeşine hayvan taklitleri yaparak , onu güldürmeye çalışan Alperen.
Gecemiz maalesef bu kulak ağrısı yüzünden kötü geçti.Gece 1:30 da hala ağlıyordu Aslı uyuyamıyordu ağrıdan tabii ki calpol,kulak damlası ve antibiyotik devreye sokuldu ama artık biz de bitmiştik hem yorgunluktan hem de uykusuzluktan en son 04:30 da yanımda yatarak yeniden uykuya daldık.
Pazar sabahı Allah'tan çok şükür iyi kalktı, biz de havada biraz güneş gördük ya yazlık eve gittik ama tamamen iş icabı alacaklarımız vardı, bir de tabii eve bakıp döndük.
Haa bu arada sattığımız arabamız yerine aldığımız arabadan çocuklar çok memnun.Arkada koltuğu olamayan Dablo'dan aldı eşim , çocuklara da bayram arkaya halı serip üzerine yatıyorlar, dönüş yolunda bütün yolu uyuyarak geldiler.
Allahım sen herşeyin hayırlısını bilirsin, bize de hayırlısını göster.







3 yorum:

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Aslıya geçmiş olun, halbuki ogün ne kadar neşeliydi tatlım.
Anlamadan üşütüveriyorlar.
Burakla ben de hastayız zaten yağmur da üstüne tuzu biberi oldu.
Neyse iyi olmaya başladık bile geçecek sonuçta üşütme. Allah başka dert vermesin.

Arabanız hayırlı olsun.

sühendan dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Umarım uslanmıştır da şapkasını takması gereken yerde takar artık.

Ya bu enerjiyi nerden buluyorsun?Ben hayatta akşama misafir gelecekse sabah için de ayrı bir program yapamam.Maşallah hem de o yorgunlukla akşama misafir ağırlamak hiç bana göre değil.Gerçi misafirlerin yabancı kişiler değilmiş.
Alperenin kardeşini eğlendirmesi çok hoşuma gitti.

gül dedi ki...

maalesef yasemin pek ders almamış gibi bugün çıkarken yine şapka takmak istemedi
size de geçmiş olsun

sevgili sühendan inan elimde değil hiç evde durmak istemiyorum ne olursa olsun en azından market alış verişi için bile çıkmalıyım yani misafirimin kim olduğu da önemli değil tabii zamanlama çok önemli yetiştirebileceğimi kestiriyorsam zamanımı son anına kadar dışarda geçirebilirim