23 Şubat 2009 Pazartesi

MİM

Sevgili Muko , Çocuğumuzun Büyüdüğünü Nereden Anlarız? konulu mimi güzelce yazıp bana göndermiş. Muko kadar büyük çocuğum olmasa da elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. Ben de Yavru Kuşun Annesi Yasemin'i mimledim.

Hangisini seçip anlatsam dedim önce , ama tabii Alperen'de karar kıldım sonra ,daha büyük olduğu için.

İlk çocuğum erkek olsun istemiştim Allah gönlüme göre verdi.Gazlı bir bebekti, ilk üç ay herkes gibi düzenimi kuramadım ama sonra çok düzenli bir bebekti güzel oğlum. Hergün aynı saatte yer, aynı saatte uyur, günlük her işini (gezme,oynama v.b.) aynı saatte yapardı.11.ayda dişi çıktı ve yürüdü. Yaşından itibaren tuvalet eğitimini aldı ve düzgün kelimeler kurmaya başladı. 19 aylıkken abi olup hızla büyüme yoluna girdi ister istemez. Güzel oğlum hep uysal, çekingen, uyumlu, meraklı ve becerikli bir çocuktu. Okula başladığ an çekingenliği ve uysallığı gitti. Öğretmeninin konuşması yüzünden tek oturttuğu ve her tenefüs bir vukuatı olan çocuk haline geldi. Zekası ve düzeni Allahtan değişmedi. Evde her sözümü dinler kurallara uyar da okulda bir türlü sağlayamadım bu otoritemi. Kardeşine abilik yapar ama daha çok arkadaş gibiler. Konuşma şekli ve ilgi alanları değişti. Artık etrafında olan her durumun farkında, üzerlerinde düşünüp yorum yapıyor, soru soruyor ve çıkarımlarına onay bekliyor. Büyüyor benim oğlum... Allah bahtını açık etsin.

Her ikisi de resmi okula bu sene başladı, daha önce 2 sene özel yuvada eğitim gördüler. Ama bu sene sanki daha bir büyüdüler hatta bu resimler çekileli daha 5 ay olmasına rağmen şimdiki halleriyle arada dağlar kadar fark var. Hiç konuşmasalar, hiç hareket etmeseler , yaptıklarını anlatmasam bile sadece fotograflar yeter ne kadar büyüdüklerini anlatmaya.

2007 yazında sünnet olmuştu Alperen, 2008 yazında yeniden heveslenip giydiler kıyafetlerini küçük hanım ve küçük bey

ama artık küçük değillerdi fotografa yansıdığı gibi...

6 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

hocam alperen sünnet mi oluyor
özlem sude öz

Adsız dedi ki...

hocam alperen sünnet mi oluyor
özlem sude öz

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Teşekkür ederim mim için en kısa zamanda cevaplamayı umuyorum:)

Evlenince hızlanan hayat çocuksahibi olunca jet gibi bişey oluyor valla.
Nasıl da geçiyor.

Daha dün gibi Alperen in sünneti.
Ama ne kadar da büyümüş farka bak.
Rabbim daha nice güzel günlerini görmeyi nasibetsin.

gül dedi ki...

özlemciğim daha önce sünnet oldu alperen
haklısın yasemin gerçekten jet hızyla geçiyor bak yaşlandık bile

Adsız dedi ki...

öğretmenim o kimki?
özlem sude öz