2 Şubat 2009 Pazartesi

TATİL ANILARI

Tatil anıları resimsiz olmaz ama daha önce dediğim gibi fotograf makinasını geçen pazar gittiğimiz yazlık evde unutunca hafta içi yazmak hiç içimden gelmedi ama elimdekilerle idare edip şöyle kısaca haftanın özetini geçelim de ilerde tatilimizi nasıl geçirdik hatırlayalım istedim.


26 ocak pazartesi, malum ev işlerinden sonra doğum yapan bir velimi ziyarete gittim çocuklarla. Öğrencilerimi uygun zamanlarda evlerinde ziyaret ediyorum, onlar da bunu bildiklerinden dört gözle bekliyorlar.(annelerinin anlatımı)Maalesef taşıncak olan ve sınıfımızdan da bu sebeple ayrılacak olan öğrencimin annesi de gelmişti oraya , dertleştik, sohbet ettik ve evimize döndük. Çocuklar çok güzel eğlendiler Sena'yla birlikte. Eve gelirken biraz alış-veriş yaptık çünkü akşam yemeğine yatılı misafirlerimiz vardı. Sevim halamızın kızları Pınar ve Tuğba bize geldi. Beraber güzel bir akşam yemeği yedik, sohbet ettik, çocuklarla oynadılar.Çocuklar Pınar ve Tuğba ablalarını çok seviyorlar, kendileriyle oynadıkları için.



27 ocak salı, misafir ablalarımızla güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra onlar işe gittiler 11:00 gibi ama o arada Alperen'in biraz ateşi çıkmaya başladı.Evi toparlayıp, temizledikten sonra daha önceden söz verdiğim velilerime gitmek üzere yola çıktım Alperen'i evde babasına bırakarak ama her ikiside uyuyordu. Öğrencilerimde önce Sedalara sonra da Aleynalara gittik Aslı'yla. Allahtan annem Sedalardayken beni arayıp istersem eve gidip Alperen'in yanında durabileceğini söyledi. Allah annemden razı olsun öyle rahatlattı ki beni bu teklifi içim ferahlandı çünkü oturuyordum ama aklım hep evdeydi , babası vardı ama anneanne gibi olmazdı... Her iki evde de Aslı çok mutlu bir şekilde öğrencilerimle oynadı, biz de sohbet ettik velilerimle. Sonra çıkıp yürüyerek evimize geldik Aslı'yla. Her ne kadar evden çıksam da ev gezmesi için beni kesmiyor , şöyle yollarda yürüyüp biraz hava çekmeliyim içime , çok seviyorum açık havada yürümeyi. Çocuk olunca hep vesaitle gitmek zorunda kalıyorsunuz ister istemez ama her fırsatta yürümeye ve onları da alıştırmaya çalışıyorum. Alperen'i tabii ki öyle boş tutumadım böyle acil durumlarda süper ilacım sarımsak. Sabah ateşi vardı ve hemen bir diş sarımsağı aspirin gibi kesip kesip oğluma su eşliğinde yutturdum. Her seferinde böyle yapıyorum ve çok memnunum , herkese tavsiye ederim. Eve geldik, Alperen sıkılmış. Zaten akşam yemeğine Aysel halama davetliydik ve aldık gittik Alperen'i hepberaber çok güzel bir akşam geçirdik. Halam süper bir yemek yapmıştı benim özel talebim doğrultusunda ama gerçekten çok güzel olmuştu , tekrar ellerine sağlık.


İşte o süper lezzet Hünkar Beğendi...



Güzel oğlum ders çalışırken...


Tatil ödevlerimiz biraz fazla olduğundan (80 sayfa matematik kitabından ödev + 10 kitap okunacak) kitabımızı gittiğimiz yerlere yanımızda götürüyoruz.

Halamın İran kedisi Tontik Aslı'nın biricik sevgilisi, sürekli kucağına almak, okşamak ve tüylerini taramak isityor. Tontik de sürekli kaçmak isitiyor.

28 ocak çarşamba, Sabah rutin ev toparlama ve temizlik , çamaşır işlerinden sonra Öğretmen arkadaşım Berrak'ın evine gittik. Onun iki kızı Ecem ve İrem'le güzelce oynadılar. Çiğdem arkadaşımız da bir saatliğine uğradı sağ olsun. Güzel vakit geçirdik, sohbet ettik, çay içtik ve döndük.Eşimde hafiften hastalık emareleri görülmeye başlandı.

29 ocak perşembe, bugün eşim bizi babannemlere götürecekti annemle beraber ama maalesef işten hasta bir şekilde gelince , biraz da yağmuru görünce bizim plan yattı. Biz de annemle beraber çocukları alıp aile dostumuz ve uzaktan akrabamız olan Esin ablalara gittik. Üç kızı var ve bizim çocuklar orada çok mutlular çünkü en küçük kızı Zeynep , Aslı ile yaşıt ve güzel oynuyorlar.

30 ocak cuma,hasta hasta işe giden eşim artık tamamen gripten yatağa düştü ama ne grip; mide bulantısı, öksürük, burun akıntısı, baş ağrısı, halsizlik ne isterseniz var. Her türlü tedavi uygulandı ama pek cevap alamadık. (sarımsağı uygulayamadık ,istemedi) Sabah eşim iş dönüşü 11:00'de bizi Türkiye Gaztesi hastanesine bıraktı.Hem Alperen'in hem de Aslı'nın gözlerini kontrol ettirmek istedim.Sınıfımda 1.sınıftan beri gözlük takmak zorunda kalan öğrenci sayısı sürekli arttığı için ben de bir ön kontrol yaptırmak istedim. Allah'a şükür hiçbir sorun çıkmadı.Daha önceden öğrencilerimden ulaşabildiklerimi arayıp Cevahir AVM'deki çocuk tiyatrosuna giceğiz diye sözleşmiştik.13:30'da buluştuk ve 10 öğrencim gelebilmişti anneleriyle ve misafirleriyle.Çok güzel bir oyunculuk içeren tiyatroydu, annenin çocuk sevgisi üzerineydi.Sonra eve döndük tabii.

31 ocak cumartesi, eşim işegidemedi ve yatağa düştü. Biz de bu sebepten evdeydik. Sadece market alışverişine çıkabildim.Eve gelirken hamur aldım.Aslı ne zamandır pizza yemek istiyordu. Ekmek hamuruyla çok güzel pizza yaparım söylemesi ayıp. Bu seferde Aslı ile beraber yaptık ama resim çekemedik malum. Çocuklar evde ödev yaparak, oyun oynayarak ve maalesef tv seyrederek vakit geçirdiler. Bütün gün evde oldukları için sıkıldılar akşama doğru ve başladılar 'Ya dışarı çıkalım ya da bize birileri gelsin.' diye. Tabii saat uygun olmadığı için ben de annemle babamı bize çağırdım, hemen geldiler sağ olsunlar. Hem çocuklar hem de onlar mutlu oldular.

1 şubat pazar, babam yazlık eve gittiği için annem bize geldi.Beraber lahana dolması yaptık , çok severim de. Biz de çocukları alıp Osmanbey'i dolaştık, mağazaları gezdik eve döndük. Hava çok soğuktu ama çok iyi geldi dışarda dolaşmak.Sonra eve gelip çay keyfi yaptık.Fotograf makinama kavuştum :))

2 şubat pazartesi, sabah işlerini aynen yapıp, hazırlandık.Eşim işten gelip bizi 12:30'da Aysel halama götürdü, çaya davetliydik bu sefer de ama başka misafirleri de vardı.Çok güzel vakit geçirdik sonra da Asiye abla ile bize geldik 17:00'de çocuklar arkadaşlarıyla biraz daha oynadı.Asiye ablanın 2 kızı Gözde(6) ve Sena(3) benimkilerle yaşıt sayılır, iyi anlaşıyorlar.

Mevlam görelim neyler

Neylerse güzel eyler...

Allahıma çok şükür , çok şükür...

3 yorum:

Ayşe dedi ki...

gecmis olsun asine de alperen e de..alperen sarimsagi yutunca hemen toparlandi ha..sevdim bu metodu, denemeliyim ;)

uff ne cok odevi varmis cidden, bizimde epey cok, sIkmiyorum ama cocuklari yapabildigimiz kadar artik napalim...tatil bu dimi ama ;)

gül dedi ki...

teşekkürler , sarısaktan çok memnunum gerçekten.
evet tatil ama 1.sınıf diye okumasını güzelleştirmesini de istiyorum.

Adsız dedi ki...

aslıya kedi yakışıyor ve kedide tatlı aslıda tatlı o yüzden onları karıştırıyorum




sevgilerle zeynep ekmekçioğlu