30 Kasım 2009 Pazartesi

BAYRAMLIK

KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUNKayınvaldemlerde halalar,amca ve yengesi ile yeğenler hep birarada...
Bayramın 1.günü babannemde kahvaltıyla başladık bir klasik olarak. Babamlar da oradaydı, sonra kayınvaldemler, teyzemler, anneannemler, dayımlar ve yine annemler diye devam eden birinci gün gezimiz ertesi günde aynı hızla devam etti. Aysel halama kahvaltıya gittikten sonra eşimin teyzesine, dayısına, ablası ve abisine giderek 2. günü de tamamladık. 2.günün sabahı Aslı'nın sağ kulak altı şiş olarak uyanınca kendimce kabakulak teşhisi koydum çünkü başka seçenek yoktu. İçte kızarıklık ve ağrı yok sadece kuru şişlik. Allah'a şükür iyi.
Çocuklar bayram gezmelerini çok seviyorlar, her evden çıkışımızda 'şimdi nereye gidiyoruz?' diye sıradaki evi merak ediyorlardı.
Kalabalık bir aile olmamız, bizim de aksatmadan onları ziyaret ediyor olmamız çocuklarda bayram gezmelerini sevme duygusunu arttırdı.
Hele ki topladıkları harçlıkla istedikleri oyuncağı almalarına izin verecek olmamız bu bayramdaki mutluluklarını arttırdı.
Aslı scooter, Alperen de uzaktan kumandalı araba alma hevesiyle her verilen harçlıktan sonra bir daha saydılar paralarını büyük bir heyecanla.
Oğlum bu bayram çok çay içti.
Neredeyse her ikram edilen yerde bize eşlik etti o güzel bardak tutuşuyla.

Mevla biz affede
Gör ne güzel ıyd olur
Cürmü hatalar gide
Bayram o bayram olur
Hepimizin gerçek bayram yapacağımız günlere...

2 yorum:

Esra dedi ki...

gecmiş bayramınz mubarek olsun canım..

gül dedi ki...

sizin de mübarek olsun sağ ol