13 Aralık 2009 Pazar

BU ARALAR

Bayram harçlıklarımızla aldığımız scooterlar...
Yazdan beri istiyorlardı ben de bisikletleri var diye oyalıyordum 'bayram harçlıklarınızla alırsınız' diye , tabii çocuk milleti unutur mu? Daha bayramın ilk gününden ilk harçlığı alınca başladılar. Çok sevindiler alınca evin içinde vızır vızır ilk günler , tabii biraz kızınca azalttılar kullanmayı. E ayıptır söylemesi yeni ev çarpmadık ne duvar kaldı ne kapı müdahale etmek farz oldu.
Alperen'in ilk zamanlar matematik sınavıyla arası biraz limoniydi. Aslında matematiği iyi fakat problemleri iyi okumadığı için çözmekte zorlanıyor. Neyseki bu haftaki son sınavdan 4 almış da hepimizin içi ferahlandı.
Aslı hanım da harfleri çok iyi söktü , okumayı hala sevmese de okuması düzeldi artık , mutluyum. Peltekliğini azalttık epey çilek -şilek, çiçek-şişek gel-gelv gibi söyleme şekilleri vardı. Aslında çok tatlı oluyor öyle konuştuğunda ama yazarken ve okurken yanlışlık yapmasın diye doğrularının üstüne basa basa halletmeye çalışyoruz.
Günlerimiz hala ev-okul-ev, evde de okul- tv-yemek-ödev-yemek-ödev-tv ve uyku şeklinde son sürat hiç değişmeden devam ediyor maalesef. Ödevler çok çocuklar yavaş olunca başka hiçbirşeye vakit kalmıyor :(
Bugün aslında 10 Aralık'ta doğan Furkan abimizin doğumgününe katıldık. Bizden başka kimse yoktu başabaşaydık.Halamlar , babannemler ve biz.
Furkan abimizi çok seviyoruz, iyi ki doğmuş.

Hiç yorum yok: