4 Ocak 2010 Pazartesi

ELA BİZE GELDİ

Pazar günü dayım ,yengem ve (teyzemin oğlu) kuzenim Tuncay, eşi Buket ve kızları Ela yeni evimizi ve bizleri görmeye geldiler. Tabii annem ve babam da bize eşlik ettiler. Çok güzel bir gün geçirdik. Nefis soframı anlatmayayım, tatlı sohbetler ve şirin Ela günümüzü güzelleştirdi.
Bizim çocuklar misafiri çok severler, o sebepten sanki bir kutlama edasıyla Alperen'in doğumgünü için aldığım parti şapkalarını taktılar ve kendilerince eğlendiler.
Günden bize kalan mutlu bir yorgunluktu çünkü daha Aslı'nın yapılmamış ödevleri vardı. Her zamanki gibi geciktirdi ve en son güne bıraktı. Tabii bu arada ben niye yaptırmadım di mi? Artık biraz sorumluluk almasını istiyorum, bütün tatil boyunca evdeyken 'ödevini yap' uyarılarına aldırmayan ve yerine getirmeyen Aslı'ya kızıp hiç ilgilenmedim. Ama sona yığılınca yine ben sıkılıp sıkıştım yaptırmak için. Velhasıl bu ödev yapma sorumluluğu içten gelen birşey kanıtlanmıştır.Oğlum hemen hemen hiç uyarmadan ,vakti gelince ödevine başlayıp planlayıp vakitlice bitiriyor.
Güzel oğlum resim yapmaya zaten çok meraklı, her resim dersinden sonra eve bir heyecanla gelip çizdiği resmi öğretmenine göstermeye utanıp bize ballandıra ballandıra anlatıyor. Bence de yeteneği yaşına göre iyi, en azından hevesli ve istekli. Bu aralar aynı merakı müzik dersleri ve şarkı söyleme için de görüyorum. Sürekli müzik kitabı ya da defteri elinde öğretmeninin öğrettiği şarkıları en baştan sırayla söylüyor. Ama bu aralar favorimiz daha önceden benden duyduğu bu seneki kitaplarında da olan Toycular türküsü. Zaten müziği kulağındaydı nakaratını çok sevdiği için bana sürekli söyletiyordu, şimdi sözleri eline geçince oturup hemen ezberledi ve sürekli konser veriyor. Biz de eşlik ediyoruz hatta yetmiyor halay çekiyoruz daha çok hoşuna gidiyor.Geçen gün kendi araba çizip kesip yapıştırıp 3 boyutlu araba oluşturmuş. Biz bile çok şaşırdık.
Aslı hanım da meraklı ama zavallımın ödevden başı kalkmıyor ki(!), gerçi her kaçamakta o da boyama yapıyor.
Tabii bizim her sabah benim okula yolculuğumuz devam ediyor, bu da ödev yapma ve ekstradan çalışma zamanımızı azaltıyor maalesef.
Allahım bütün çocuklara çalışma azmi ve hevesi ver.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Evet size sonuna kadar katılıyorum ...
Bazı şeyler insanın içinden gelmeli ..Herşey her zaman eğitimle yönlendirme ile olmuyor .
Oluyorsada isteyerek olmuyordur herhalde ...
Rabbim çocuklarımıza sorumluluklarını benimsetsin inşallah .....

gül dedi ki...

amin sevgi amin

Unknown dedi ki...

sizi mimledim haberiniz ola...