23 Ocak 2010 Cumartesi

KARNEMİZ VE TATİLİMİZİN İLK GÜNÜ

Çok heyecanlıydık okula giderken hem de mutlu sivil kıyafetletle güzel karne hayaliyle...
Evet Aslı'nın beklemediğimiz kadar başarılı hepsi 5 pekiyi idi, Alperen'in de yine beklmediğimiz gibi başarısızdı. Gerçi çok çalışmamasının karşılığı bu idi, tekrar yok ,fazladan çalışma yok, aceleyle yapılıp akşama sıkıştırılan ödevler mecburen tabii, sonuç da Türkçe 4, Matematik 3 ve Hayat Bilgisi 4şeklinde oldu. Evet okul, öğretmen ve arkadaşları değişti ama o değişen herşeye alıştı da ,çalışma sistemine alışamadı . Çok fazla üzerinde durmadan ikinci döneme düzeltme sözü aldık. Aslı hanım da çok mutlu ama hala heceleyerek okuduğu için bol bol okuma yapmalı. Tabii hiç yanaşmıyor.

Tatilin ilk günü aslında misafir bekliyordum hem de cumadan hazırlanmıştım ama sabah 07:30da iptal telefonuyla uyandım. Aslında 00:30 yatarkenki manzaradan böyle bir sona kendimi hazırlamıştım ama herşey için çok geçti çünkü tüm ikramlarım hazırdı. Neyse sabah da arkadaşlarım arayınca 'bu havada nasıl gelelim' diye bana da anlayışlı olamk düştü her ne kadar onları çok görmeyi istesem de. Eleltirikleri kesik bir sabaha uynamak da çok kötüymüş. Yıkanacak çamaşır ve bulaşıklar, temizlik(makina ile) yapılacak bir ev , pişecek böreklerim vardı. Ama dışarıda kopan fırtınayı anlatacak kelimeler bulamayıp, dört tarafı kapalı bir evim ve jeneratör seyesinde yanan bir kombim olduğuna ne kadar şükretesem azdır. Tabii karı görüp de dışarı çıkmak isteyen bizim kafadarları ancak 12:00'ye kadar zapt ettim ve dışarı çıktık ama tipi bizi geri püskürttü ve 10 dakika oynayıp hemen içeri girdik. 112:30 itibariyle gelen elektirikler biziz fazlasıyla mesut etti.


Karne hediyesi olarak her ikisine de bu sefer sağ üst resimde gördüğünüz şekilli kesen makas ve desenli bant aldım, çok sevindiler. Geçen sene kendi sınıf etkinliklerim için almıştım ilk şekilli makastan ama kendilerine ait değişik modeller de olsun diye aldım ve çok beğenerek hemen çalışmalara başladılar. Kelebekler, kuşlar, uçurtma , balık, ev ve gemi yapıp, desenli bant ve gazlı boyalarla süslediler, çok eğlendiler. Tamamen kendi hayal güçleriyle üretmeleri beni çok mutlu etti.

Allahım kimsenin hayal gücünü elinden alma.




3 yorum:

Unknown dedi ki...

anneleri karın yağması iyi oldu çocuklar bol bol oynayıp (hastalanmamaya dikkat ederek tabii)
rahatlayacaklar vede ikinci yarıya daha güzel başlayacaklar inşallah ...

bu zamanda çocuklara dersleri hergün tekrar etirmek çok zor mu ne???
biz pek başarılı olamadık doğrusu ...

misafirler için hazırlanınca gelemeyeceklerini duymak çok hayal kırıcı oluyor neyse akşama farklı yemek yapmaya gerek kalmamıştır belki de :-)))

gül dedi ki...

evet hepsini biz yedik
Allah'a şükür bizimkiler dediğim zaman çok istekli olmasa da yapıyorlar ödevlerini

SABİHA DALKIC dedi ki...

öğretmenin ben yeni öğrencilerinden 5/C sınıfından sabiha sizi çok seviyorum siz öğretmenler olmasaydı hiç bir meslek olmazdı neden derseniz hemen acıklıyım:

_BİZ EĞİTİMLERİ ÖĞRETMENLERDEN ÖĞRENİYORUZ VE HER MESLEKTE EĞİTİM ALMAK GEREKİR SİZ OLMASAYDINIZ HERKES CAHİL OLACAKTI İYİKİ VARSINIZ..