30 Eylül 2008 Salı

BAYRAMIN 1.GÜNÜ

Babaannemdeki bayram kahvaltısından bir hatıra...
Sadece torunlar topluca


Bayram gezileri için hazırız, kapıda babamızı bekliyoruz.



Bayramın 1. günü çok hareketli geçtiği için çok resim çekemedik ama yine de elimizde bir kaç tane var.



Sabah kahvaltısına hiç değişmeyen bir gelenek olarak bütün çocuklar ve torunlar olarak babaannemdeydik.Ama artık babaannem çok yorulduğu için her bayram başka bir aile üyesinin evinde hep beraber kahvaltı yapıp bayramlaşmaya karar verdik.

Cicilerimizi giyip önce Nurtepe'deki babamın büyük amcasına, oradan Fatih'deki görümcemlere, kayınvaldemler Büyükçekmece'deki yazlıkta oldukları için sonra da yazlığa gittik süpriz yapıp çünkü bizi 2. gün bekliyordu.Yolda gitmeden Bayrampaşa'da kaynımlara da uğradık , bayramlaştık tabii. Ve kayınvaldemler bizi görünce çok sevindiler, şaşırdılar.

Hep kalabalığa alışınca bayramda insan sakin ve sessizlik mutlu etmiyor insanı.Gittik evleri şenlendi sonra bir-kaç misafir daha geldi, sofralar kuruldu, çaylar demlendi , bi hareket bi hareket ne güzel..

Gitmişken orada hem komşumuz hem de akrabalarımız olan iki evi daha ziyaret edip ayrıldık.Bahçelievler'de eşimin teyzesi ve Bakırköy'deki eşimin dayısından sonra 21:30'da evdeydik Allah'a şükür.

Evet bayrama hızlı başladık ama inanın daha gidecek aslında çooook evimiz var , bakalım ne kadarını ziyaret edebileceğiz.




Sabah kahvaltıya inmeden babanneme evde biz kendi bayramlaşmamızı yaptık, sırayla babamızın ellerini öptük ve hediyeleştik. Ama en çok çocuklara süpriz olarak aldığımız küçük çalışma masası ve sandalyesi hoşlarına gitti ve şaşırttı onları. Çünkü daha önce hiç lafını etmemiştim ve gerçekten de ihtiyaçtı çünkü 2 kardeş aynı odada yattıkları için standart boyda bir çalışma masası ve kütüphane koyacağımız yer yok. Benim kütüphanem bile holde duruyor.
Çalışma masası kullanma şartları: 1-Kimin dersi varsa o kullancak masayı
2-Ödeviniz yoksa ikiniz de aynı anda kullanabilirsiniz
Tek masa tek sandalye olduğu için biraz orta yolu bulmak zorunda kaldık kurallarla. O kadar hevesliler ki masaya oturmaya bu sayede olmayan ödevler oluşmaya başladı. Öyle ki bayram gezmesinden gelmişiz daha yeni Alperen hemen açtı kitabını boyama yapıyor neymiş okulda yarım kalmışmış öğretmeni tamamla demişmiş artık ben söyleyeyim sen inan biz de kırmadık hevesini yaptı boyamasını ama Aslı hanım kalır mı geri o da aldı geldi çizgi çalışmalarını...hadi bakalım.. neyse işi tatlılkla çözdük gece gece ve uyudular şimdi.
Yarın da Allah izin verirse başka programlarımız var.


Allahım herkese hayırlı, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir bayram nasip et.




2 yorum:

muko dedi ki...

aminn..
ne güzel bir bayram günü geçirmişsiniz..
bayramın mübarek olsun canım..
sevgilerimle..

gül dedi ki...

sağ ol muko
seninde bayramın mübarek olsun