19 Eylül 2008 Cuma

YANDIK MI NE?

Sınıfıma, öğretmenime ve arkadaşlarıma çok alıştım.
Eski sıra arkadaşım Ecem(Gereksiz bir kavga yüzünden artık yanyana oturmuyoruz maalesef)

Siz bakmayın öyle uslu uslu oturduğuna bu hafta anladım ki işmiz var oğlumla.

Gerçi sünnetten sonra bir hareketlilik başladı ve daha da ilerlemezse şu an doruk noktasında. Aslında girdiğimiz dükkanlardaki insanların 'ne kadar hareketlisin?' , 'sen hiç yerinde duramaz mısın?' gibi sorularından uyanmam gerekiyordu. Evde de yaramazlık yapardı ama can sıkıntısına verirdim. Meğer ki benim oğlum gerçekten yaramazmış da haberim yokmuş....Bugün ilk sınıf cezasını bile aldı maalesef...Çok konuştuğu için öğretmen arka sırada tek başına oturtmuş. Zaten 3 gündür çocuklardan şikayet geliyor daha doğrusu benim öğrencilerim tenefüste görüp Alperen'i bana anlatıyorlar 'öğretmenim oğlunuz çok koşuyor.' , 'öğretmenim Alperen bahçede koşarken düştü.' diye. Bugün de 1 veli 'oğlunuz oğlumun alnına vurmuş.'diye. Tabii oğluma sordum 'ama o da bana tekme attı'dedi . İşte çocuklar böyle herşeyin bir sebebi var tabii. İşte Alperen gözümün önünde ummadığım bir hızla değişiyor, büyüyor ama ben ne yapmalıyım inanın şaşırdım.

Ders yaptırma konusu da ayrı bir dert Allah'tan güzel ve düzgün yapıyor da çok uzun sürmüyor ama dersi eline aldırana kadar çok kıvranıyoruz ikimizde.

Allahım bütün okula yeni başlayan çocuklara ve annelerine yardım et.

2 yorum:

Ayşe dedi ki...

Eski sira arkadasi Alperenden daha mi afacanmis ne? bakislari pek yaman :))

Gul,asagi yukari ayni seyleri yasiyoruz seninle..ikimizin yavrulari da birinci sinifa basladi ve bende odevini yaptirmakta cok zorlaniyorum.

Ben zaman veriyorum ve bu vakite kadar odevlerin bitmek zorunda, eger bitirmezsen okula yapmadan gidersin ve bunun sonuclari da emin ol seni cok mutsuz eder diyorum...mizlaniyo, cizlaniyo, bi oturuyo, bi kalkiyo ama sonunda yapiyo...

hatta gecen yil arda da da boyle seyler yasamistik ve birkac gun odevini yapmadan gitmisti. o gun ogretmeni arayip durumu anlatmis ve onu sinifta uyarmasini ve bu durumdan ders cikarmasini saglamasina yardim etmesini istemistim. cok sukur arda bu sene daha iyi..kararli ve tutarli olmak cok onemli, insaallah yavrularimiza bu disiplini verebiliriz, zorla degil de bilincle yaparlar... cunku zorla yaptir yaptir nereye kadar, en fazla 4. sinif...ondan sonra ters teper bence...

cok konustum biliyorum...boyle dusunuyorum ve boyle yapmak istiyorum, yazdiklarimda ondan..yani aslinda kendime de mesaj yazdim ben ;)

gül dedi ki...

çok doğru söylüyorsun ayşecim bu yıllarda bu disiplini bu sorumluluğu verdik verdik sonra çok zor oluyor