19 Mayıs 2008 Pazartesi

DEĞİŞİK BİR PAZAR GÜNÜ

Bu pazar sabahı kalktığımızda Mimarsinan'a değil de güzel bir piknik alanına gideceğimizi öğrenince hem çok şaşırdık hem de çok sevindik. Çok güzel bir yerdi hem parkta çocuklarla oynadık hem de babam ve annemle top oynadık.

Sonra annem yazlık eve buzdolabı almak istediği için buzdolabı bakmaya gittik, dolaşmaktan çok yorulduğumuz için her satıcının koltuğuna oturuyorduk, bizi başka insanlar sahibi sanıyorlardı ne komik...!

Kapanış yine Nişantaşı'ndaki Demokrasi parkı ama hava o kadar sıcaktı ki herkes çimenlerde tabii biz de boş durmadık parkta oynamaktan sıkılınca attık kendimizi gölge çimenlere , dönüp yuvarlanıp , oynadık.
Bu hafta gitmek istemedik Mimarsinan'a bir değişiklik yapmak istedik.Aslında ben eski klasik model bir piknik tasarlamıştım kafamda ama eşimin planı farklıymış. Etiler'den Arnavutköy'e inen yokuşta Çiftlik diye 14:00'e kadar kahvaltı , 14:00'den sonra balık servisi yapan bir kır lokantasına götürüdü.Ama çok güzel düşünülmüş ve planlanmış herşey: çocuk parkı, mini bir havuz, bol ağaç, çardaklar...kurtarılmış bölge gibi...10:00'da oradaydık 13:15'e kadar. Kahvaltı ettik harikaydı, çocuklara çorba içirip çıktık isteyenlere keyif kahvesi de var.En çok çocuklara yaradı oyun parkında diğer çocuklarla oynarken biz de çok keyifli kahvaltımızı ettik, beraber top oynadık. Sonra Yenibosna'da Eskidji(bekli yazım hatası olabilir) diye bir yere gittik ama ev eşyası adına yok yok. Hem sıfır hem 2.el her türlü eşya bulunuyor.Biz de uygun buzdolabı buluruz diye gittik çok büyüktü dolaşırken çocuklar yoruldu diye tam anlamıyla gezemedik , bu konuyu biraz erteledik. Hava hala çok güzel olduğu için eve gitmek istemedik, doğru Nişantaşı'na aman her yer dolu bir görseniz herkes piknik yapıyor.Bizimkilerde biraz parkta oynayıp hemen çimenlere geçtiler ikide arkadaş buldular mı debelendiler çimenlerde sonra hamburgercide karnımızı doyurup biraz da orada oynadıktan sonra eve döndük. Yıkandılar ve yatırdım. Bir günümüzü de böyle hayırlısıyla tamamladık.
Allahım her günümüzü doğru yolundan ayrılmadan hayırlı bir şekilde geçirmemizi nasip et.


2 yorum:

sühendan dedi ki...

Bu gezmeleriniz bizim gibi evde oturanları mahvediyor.Bilmiş olun.
Bende gezmeyi çok seviyorum.Ama çocuklar küçük olduğu ve Emin de sünnet olduğu için herşey istediğim gibi olmuyor.

Gittiğiniz yer çok eğlenceli gözüküyor.Fiyatlar nasıldı?Onu merak ettim.Kahvaltı,balık vs.

gül dedi ki...

kahvaltı standart:15 ytl(kişi başı)
tabağa dahil olanlar:kaşar peynir,beyaz peynir , tulum peyniri,eski kaşar, siyah ve yeşil zeytin,haşlanmış yumurta, 2 çeşit reçel, bal , kaymak,salatalık, domates, salam ve bir termos çay